Blog

tipy a novinky na blogu

Martin Riegel

Poznejte jak chutná nebe na Grand Restaurant Festivalu

Grand Restaurant Festival v Penzionu UnoNechte se unést na vlnách chutí speciálních pokrmů připravených skutečnými mistry šéfkuchaři. Hlavním posláním je dopřát lidem ochutnávku výborných pokrmů za přijatelnou cenu.

Grand Restaurant Festival je akce, která probíhá po celé České republice v 93 restauracích. Připraveny jsou vynikající a osvědčené kulinářské kreace od těch nejlepších šéfkuchařů nejen z Česka, ale také z Indie nebo Francie. Festival probíhá od 15. ledna až do 29. února 2016 a vybírat můžete z několika typů ochutnávek. Pro méně náročné je připravena základní ochutnávka o jednom chodu. Dále je připravena degustace o dvou pokrmech a sklenkou vína nebo piva. Pro ty, kteří si chtějí užít co nejvíce chutí, je připravena tříchodová degustace o třech připravených pokrmech se 2 sklenkami vína, případně piva.

Koncept festivalových menu

Jednotlivá menu jsou připravována podle konceptu. Vybrat si tedy můžete menu z kategorie Gastronaut, kde je cílem seznámit lidi s novými chutěmi a ukázat vám, jak lahodné jídlo je možné připravit i z poměrně netradičních ingrediencí. Dále je tu kategorie Inspirace, kde jsou tradiční recepty. A pro milovníky přírody je připraven koncept Terroir, který je postaven právě na rovnováze s přírodou.

Na čem si pochutnáte u nás?

Náš šéfkuchař si pro vás připravil tři speciální jídla. V kategorii Gastronaut na vás čeká trio z libového vepřového boku s aromatickou silnou šťávou, lepenicí a jablečným křenem, kde naplno objevíte smyslnou chuť tohoto zdánlivě netradičního spojení ingrediencí.
Trio z libového vepřového boku s aromatickou silnou šťávou, lepenicí a jablečným křenem
Inspirace skrývá pečené zimní kuřátko se špenátem, gratinovanými bramborami a šťávou s olejem z vlašských ořechů.
Pečené zimní kuřátko se špenátem, gratinovanými bramborami a šťávou s olejem z vlašských ořechů
Menu Terroir nabízí vyvážený pokrm vytvořený z českých surovin – Parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré.
Parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré
Nenechte si ujít nabídku skutečných kulinářských skvostů za zvýhodněnou cenu a rezervujte si svůj stůl v Penzionu Uno ještě dnes.