Blog

tipy a novinky na blogu

376eeb7b-4190-43ad-b882-4abe8d738bea
Martin Riegel

Nevšední letní zážitek? Co takhle degustace v rytmu mistrné francouzsko-italské fusion cuisine

Léto je v plném proudu a právě toto roční období přímo vyzývá k nevšedním zážitkům. My vám také jeden nabízíme. Všechny milovníky dobrého jídla a dobré gastronomie zveme 23. července 2016 k ním do restaurace UNO Zlín. Připraven je pro vás další degustační večer, který se tentokrát ponese ve znamení francouzsko-italské fusion cuisine.


Pozvání k nám do Zlína totiž přijal šéfkuchař amerického původu Steven Trumpfheller, který žije v Praze a 9 let provozuje restauraci U Emy Destinové. Ve Zlíně nebude poprvé. Penzion UNO už navštívil v loňském roce. Na svou červencovou návštěvu připravil speciální degustační menu o 5 chodech. „Budou mu dominovat ryby a maso v kombinacích, které vás jistě překvapí. Rozhodně si také nenechám ujít osobní setkání se všemi hosty, abych se ujistil, že Vám chutná a jste spokojeni. Jednoduše – těším se, že Vám nabídnu nový úžasný zážitek z jídla,“ vzkázal Steven.
Vlčí máky
A jak bude menu v jeho podání vypadat?

Amuse bouche
Pěna z mušlí Sv. Jakuba s pažitkou a coulis z limety a avokáda
VÍNO: Saumur Grand Cuvée – brut (Louis de Grenelle)
Předkrm
Carpaccio z pečené žluté řepy servírované s dresinkem z gorgonzoly, polním salátem s restovanými mandlemi
VÍNO: Cuvée Rosé 2015 IGP Val de Loire (Familie Lieubeau)
Rybí chod
Francouzská treska servírovaná s pošírovaným chřestem, karotkovým a pastinákovým pyré, kaviár z yuzu, tymiánovo-bazalkový dresink
VÍNO: Muscadet Sèvre et Maine Cru Chateau Thébaud 2010 (Famille Lieubeau)
Masový chod
Panenská svíčková z divočáka z farmy servírovaná s demiglace s uzenou paprikou a divokými třešněmi, bramborové pyré s pečenými šalotkami, restovaná růžičková kapusta
VÍNO: Santenay 2013 Clos Rousseau; 1er Cru (Justin Girardin)
Dezert
Čokoládový ganache s lesním ovocem a omáčkou z brusinek
VÍNO: Pinotage 2013 (Beyerskloof)

Nenechte si tento jedinečný chuťový zážitek ujít a rezervujte si své místo už teď!

A to na čísle: 775 662 980 nebo na e-mailu restaurace@penzionuno.cz