tipy a novinky na blogu
Orientální zážitek ve Zlíně aneb Jak jsme jedli s Kamurou
11. degustační večer restaurace UNO ve Zlíně, který se uskutečnil v polovině srpna, se nesl ve znamení Asie. Pochoutky slané i sladké přijela připravit známá kuchařka a food bloggerka Kamila Rundusová. Přečtěte si, jak se celá akce vydařila a které lahůdky se hostům servírovaly.
Kdo je Kamila Rundusová alias Kamura
Kuchařka Kamila Rundusová patří mezi hvězdy české gastronomie. Tahle usměvavá blondýnka s vášní pro cestování, tetování a vietnamskou kuchyni trénovala své kulinářské dovednosti nejen v Čechách, ale především v zahraničí. Vařila na Novém Zélandu, v Austrálii i v Londýně. A co víc, Kamura dokonce pracovala u slavného Jamieho Olivera jako grill chef a byla tak historicky první ženou, která u Jamieho otáčela steaky.
Co vařila Kamura v restauraci UNO ve Zlíně
Návštěvníci restaurace ve Zlíně okusili hned 6 chodů s příchutí Asie:
- smaženou krevetu v rýžových nudlích s dipem z medu a sojové omáčky,
kuřecí satay s omáčkou z arašídů a kokosového mléka,
polévku Tom Yum s krevetami, čerstvou rybou, rajčaty a thajskými lilky,
grilované hovězí maso s citronovou trávou v betelovém listu, rýžové nudle bún, omáčku Nuoc Cham a
slaďoučké mango sticky rice.
350 chodů, 4,5 hodiny práce, kvanta spokojených hostů
Byl to pěkný frmol. Za čtyři a půl hodiny se připravilo celkem tři sta padesát chodů. Všechny pod taktovkou Kamury a zkušených šéfkuchařů restaurace. A protože asijská kuchyně vyniká pestrostí chutí, ale ne každý má slabost pro pálivé jídlo, mohli si hosté své pokrmy ještě přiostřit čerstvým chilli.
Vietnamsko-thajské menu podle Kamily Rundusové mělo velký úspěch a návštěvníci restaurace nešetřili chválou. Mladá, talentovaná kuchařka s vášní pro asijskou kuchyni tak ukázala, že rozhodně nezískala svůj věhlas pro nic za nic. Snad na Zlínsko zavítá brzy znovu a připraví nám i další dobroty.