tipy a novinky na blogu
Masters of Rock začínají – komu se zajídají langoše, zaskočí na skvělý oběd do Penzionu Uno
O tom, že jsou Masters of Rock unikátní událostí, která má význam pro celé Zlínsko asi není třeba diskutovat. Ze středně velkého rock/metalového festivalu se postupem let stala důležitá událost na letní evropské hudební mapě, která k nám táhne nejenom tisíce a tisíce návštěvníků z mnoha zemí, ale také přední kapely a inteprety kytarových žánrů.
Nejinak tomu bude i na Masters of Rock 2015, jeho hlavní hvězdu, kapelu Nightwish s charismatickou holandskou zpěvačkou Floor Jansenovou. Krom finské legendy, která se na Masters představila už několikrát, si jistě početné publikum užije početné zástupce domácí (Arakain, Harlej, Turbo) ale i zahraniční rockové elity, jako Within Temptation, Black Label Society, Kamelot, Hammerfall či legendu punku The Exploited. Přehlídka kapel je to jistě zásadní a nejedno melodicky kovové srdce v areálu likérky R. Jelínka, zaplesá nad tím nejlepším, co se dnes dá na scéně najít.
Nejen hudbou je však živ metalový návštěvník, a tak jistě po náročném fandění vezme za vděk něčím dobrým k jídlu a k pití. Přestože má festival Masters of Rock velmi slušnou úroveň služeb pro své návštěvníky (opakovaná vítězství v anketách o festival roku to jen potvrzují) přesto si dovolíme tvrdit, že takový oběd nebo večeři, jako v naší restauraci Uno ve Vizovicích nedostanete. Samozřejmě chápeme, že naši konkurenti v tomto mají nevýhodu ne tak dobrého zázemí, nicméně fakt je ten, že kdo si bude chtít před náročným dnem a nocí vychutnat skutečný gastronomický zážitek, měl by skočit k nám do restaurace Uno.
Stačí pár desítek minut z festivalového areálu a rázem se ocitnete v klidné části Zlína ve výborné restauraci, no, a pokud přijedete kolem dvanácté hodiny, ve tři už jste bohatě zpátky na začátek hlavního pásma kapel. Určitě nám přijeďte vyzkoušet cestou na festival, anebo až budete v neděli po akci rozvažovat, kam na oběd před návratem domů. Máme léto, sezóna je v plném proudu a restaurace Uno tak může naplno ukázat, jak vypadá moderní regionální česká kuchyně.
Pro všechny rockery a rockerky bychom určitě doporučili kotletku z mléčného selátka na šalvěji, vepřová žebírka barbecue nebo US Top Blade steak sous vide.